Eerste 15 auto’s uit parkeergarage St. Antonius Ziekenhuis gehaald

De eerste 15 auto's zijn vandaag uit de Q-Park parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gehaald. Het gaat om auto's die op de begane grond van de parkeergarage staan in een gebied dat door de gemeente Nieuwegein als veilig is aangemerkt.


Eerste 15 auto’s uit parkeergarage St. Antonius Ziekenhuis gehaald

De eerste 15 auto’s zijn vandaag uit de Q-Park parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gehaald. Het gaat om auto’s die op de begane grond van de parkeergarage staan in een gebied dat door de gemeente Nieuwegein als veilig is aangemerkt.

Algemeen directeur Michiel Tenge van Q-Park: “We zijn blij dat we de eerste auto-eigenaren hun auto terug kunnen geven. Een professioneel bergingsbedrijf heeft de auto’s uit de parkeergarage gehaald. Deze auto’s worden van buiten en van binnen schoongemaakt. Woensdag worden de auto’s thuis afgeleverd, of kan de auto opgehaald worden bij het bergingsbedrijf. We waarderen het ontzettend dat iedereen zoveel geduld heeft gehad.”

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan een plan om de auto’s in de parkeergarage er veilig uit te krijgen. Het plan voor deze eerste fase is na goedkeuring door de gemeente in werking gesteld. Naast het bergen van de auto’s gaat een onafhankelijke schade-expert auto’s in de garage fotograferen. Deze foto’s zijn van belang voor de diverse verzekeraars van de auto-eigenaren, bijvoorbeeld om te kijken hoe groot de schade is aan de auto.

Ook voor fase twee, de auto’s in de veilige zone op de overige verdiepingen, ligt een plan klaar. Hiervoor is nog finale afstemming nodig met de gemeente Nieuwegein en de eigenaar van de garage, Primevest. De planning voor deze fase is op dit moment nog niet bekend.

Op dinsdag 11 juni maakte de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) bekend een vervolgonderzoek te starten naar de oorzaak van het instorten van de hellingbanen. De auto’s in het gebied waar het onderzoek plaatsvindt, moeten in de parkeergarage blijven tot het onderzoek is afgerond. Alle auto-eigenaren zijn via e-mail op de hoogte gebracht. De parkeergarage blijft vooralsnog gesloten. 

Nieuws

  • Start berging 112 auto’s uit Q-Park parkeergarage naast St. Antonius Ziekenhuis
    | Vandaag start de bergingsoperatie van de volgende 112 auto’s in de Q-Park parkeergarage naast het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.
    Lees meer
  • Parkeren tijdens de Olympische Spelen in Parijs
    | Plan je reis en reserveer online een parkeerplaats in de buurt van de evenementenlocaties bij Q-Park.
    Lees meer
  • Q-Park opent 18e parkeergarage in Rotterdam
    | Met de opening, vandaag, van Q-Park Rijnhaven wordt een belangrijk onderdeel aan de bereikbaarheid van 'de pols van Katendrecht' toegevoegd, en daarmee aan de soepele mobiliteit in de stad.
    Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa
Sofort