Makkelijk naar Pinkpop reizen

MOJO, Q-Park en Arriva kondigen een nieuwe samenwerking aan voor het vervoer van en naar Pinkpop. Door gebruik te maken van bestaande parkeer- en ov-locaties rondom station Heerlen en station Maastricht, vermindert de filevorming bij de grote parkeerplaatsen van Pinkpop. 


Makkelijk naar Pinkpop reizen: combinatie parkeren, ov en feesten

MOJO, Q-Park en Arriva bundelen hun krachten 

MOJO, Q-Park en Arriva kondigen een nieuwe samenwerking aan voor het vervoer van en naar Pinkpop. Door gebruik te maken van bestaande parkeer- en ov-locaties rondom station Heerlen en station Maastricht, vermindert de filevorming bij de grote parkeerplaatsen van Pinkpop. Op die manier verbetert de reiservaring van de festivalgangers en wint een deel van de reis van de bezoeker aan duurzaamheid door gebruik te maken van het ov. Deze oplossing zorgt ervoor dat bestaande infrastructuur beter en efficiënter wordt gebruikt. Het helpt evenementenorganisatoren, zoals MOJO, bij het organiseren van evenementen in steden die steeds drukker worden. Deze oplossing kan mogelijk ook in andere steden worden toegepast.

Slimme aanpak van vervoersstromen vereist
Pinkpop heeft een capaciteit van zo’n zeventig duizend bezoekers per dag. Ze komen uit binnen- en buitenland. Deze aantallen vragen om continue verbetering van de verkeersstromen. Doel is om deze zo soepel mogelijk te laten verlopen. MOJO, Q-Park en Arriva bundelen daarom hun krachten. In een nieuwe aanpak krijgen festivalbezoekers de mogelijkheid om te parkeren bij zeven Q-Park locaties in Heerlen en Maastricht. 

Aantrekkelijk aanbod met maximaal reisgemak
In totaal zijn er zeven parkeergarages, met zo’n 1800 parkeerplekken, beschikbaar. Men parkeert de auto in een van de Q-Park garages, neemt de trein naar station Landgraaf en reist vervolgens met shuttlebussen van Arriva naar het festivalterrein en ook na afloop weer terug. De combinatie voor parkeergarage + OV is beschikbaar voor één dag. Een ticket geldt voor maximaal 5 personen en is verkrijgbaar vanaf €15 voor Heerlen en €25 voor Maastricht. De reismogelijkheid kan worden aangeschaft via de website van Pinkpop of Q-Park

Voor het plannen van je reis naar het festivalterrein maak je gebruik van de handige glimble app. Kijk voor alle informatie www.pinkpop.nl/vervoer

MOJO, Q-Park en Arriva zijn enthousiast en kijken uit naar de resultaten
Een van de doelstellingen van MOJO, het bedrijf waar Pinkpop onderdeel van is, is om zoveel mogelijk bezoekers met het ov naar het festival te laten reizen. Arriva probeert met haar expertise dit proces te versnellen. Beide bedrijven probeer elkaars duurzaamheidsambities kracht bij te zetten door samen te werken. 
De komende editie van Pinkpop dient als een pilot, waarbij er ervaringen worden opgedaan om de aanpak verder te optimaliseren. Zo worden tijdens deze pilot onder andere de volgende zaken geanalyseerd: het effect van de aanpak op de reiservaring van de bezoekers, het effect op filevorming en het effect op de verkeerstromen rond het festivalterrein. 

 

Nieuws

  • Q-Park Frontenpark flink uitgebreid
    | In een zeven maanden durende verbouwing is Q-Park Frontenpark niet alleen getransformeerd tot Mobility Hub, maar ook uitgebreid met een drielaagse parkeergarage. De capaciteit is daardoor met 596 parkeerplaatsen toegenomen tot 1.308 in totaal; waarmee het de grootste parkeerlocatie van Maastricht is geworden.
    Lees meer
  • Betrokken partijen organiseren vervangend vervoer gedupeerden parkeergarage
    | Medewerkers en bezoekers van wie de auto nog in de parkeergarage naast het St. Antonius Ziekenhuis staat, kunnen indien noodzakelijk tot september blijven beschikken over een vervangende auto.
    Lees meer
  • 27ste locatie voor Q-Park in Amsterdam
    | Met de opening van Q-Park AMST aan het Julianaplein, voegt Q-Park zijn 27ste parkeervoorziening in de hoofdstad toe.
    Lees meer
arrow
Online betaalmethoden
iDeal
Bancontact
MasterCard
Visa